02.07.2014 16:03

Mertens: "Ik zou maar opletten als ik jullie was"

België versloeg dinsdagavond de Verenigde Staten in de verlenging met 2-1. Daardoor mogen de Belgen zich melden in de kwartfinale, waar Argentinië de tegenstander zal zijn.

"Als je 2-0 voor komt, mag je geen doelpunt meer tegen krijgen", analyseert Dries Mertens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten samen met de NOS. "Dan krijg je toch een treffer tegen en dan weet je dat zij alles op alles gaan zetten en dat het gevaarlijk wordt." België schoot maar liefst 27 keer op doel, maar zag telkens één obstakel over het hoofd. "Als Howard niet zo goed was, hadden we het sneller beslist", aldus de oud-PSV'er.

"We hebben veel goede spelers die weten hoe het is om in de top te spelen. Dan weet je dat het altijd kan lukken, ook al gaat het daarvoor enkele keren mis. We hebben een goede verdediging en iedereen wil meewerken."De kans wordt bovendien steeds groter dat Nederland en België elkaar treffen in de halve finale. Nederland moet dan zien af te rekenen met Costa Rica, terwijl België het opneemt tegen Argentinië. "Een halve finale tegen Nederland zou mooi zijn. Ik zou maar opletten als ik jullie was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner