22.06.2014 19:50

België na moeizame zege ronde verder

België heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het WK. De Belgen wonnen zondag tegen Rusland ook hun tweede wedstrijd. De Rode Duivels overtuigden niet, maar een laat doelpunt was voldoende voor de overwinning.

België en Rusland maakten er in de eerste helft geen groot spektakel van. De Rode Duivels begonnen nog wel aardig aan het duel. Dat was vooral te danken aan Dries Mertens. De aanvaller van Napoli was op de rechterflank een plaag voor de Russische defensie, maar zijn goede acties leverden geen doelpunten op. Hij was met een afstandsschot dat net naast ging nog het dichtste bij een Belgische treffer. 

Ook Rusland moest het vooral hebben van schoten van afstand. Doelman Thibaut Courtois werd twee keer serieus aan het werk gezet. De sluitpost van Atlético Madrid redde bekwaam en voorkwam daarmee een achterstand. Op slag van rust had hij geen antwoord op een kopbal van Aleksandr Kokorin. De aanvaller van Rusland kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar kopte tot opluchting van Courtois naast. 

Lang leek het erop dat het duel in een doelpuntloos gelijkspel ging eindigen. België speelde onder de maat en speelde aanvallend weinig klaar. Rusland was de bovenliggende partij, maar miste de doortastendheid om België echt pijn te doen. Pas in de slotfase fleurden de Belgen op en dienden zich grote kansen aan. Invaller Kevin Mirallas vond uit een vrij trap de paal en even later zag Eden Hazard zijn schot gepakt worden door Igor Akinfeev.

Het bleek de opmaat voor de openingstreffer. Twee minuten voor tijd hield Hazard in het strafschopgebied het overzicht en legde af op Divock Origi, die in de ploeg was gekomen voor Romelu Lukaku. Het negentienjarige talent bleef koel en schoot België naar de winst. Door de zege heeft België zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van het WK. Het land heeft zes punten uit twee wedstrijden. Voor Rusland wordt het met één punt uit twee wedstrijden een lastig karwei om de knock-outfase te bereiken. Donderdag speelt Rusland tegen Algerije. België neemt het dan op tegen Zuid-Korea.

Door: Steven Koelma
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner