22.06.2014 07:51

Rode Duivels strijden tegen de Russen

In groep H begint België zondagavond aan de tweede wedstrijd bij het WK voetbal in Brazilië. De Rode Duivels treden om 18.00 uur in Rio de Janeiro aan tegen Rusland. De Belgen leiden in de poule na de zege in de openingswedstrijd tegen Algerije (2-1). De Russen moesten tegen Zuid-Korea met 1-1 genoegen nemen. De Aziatische ploeg neemt het zondagavond om 21.00 uur op tegen Algerije in Porto Alegre.

In de late avondwedstrijd staat de eer van Portugal op het spel. De ploeg van sterspeler Cristiano Ronaldo moet in Manaus van Verenigde Staten winnen om kansrijk te blijven in de strijd om een startbewijs voor de achtste finales. Portugal startte in groep G met een dramatische nederlaag tegen Duitsland (0-4). De Duitse ploeg speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Ghana.

"Cristiano is de beste speler van de wereld", betoogde de Portugese bondscoach Paulo Bento. "Maar ik verwacht niet van hem dat hij helemaal alleen de wedstrijden voor Portugal wint. Daar hebben we een heel team voor en daarvoor ben ik verantwoordelijk en niet Ronaldo."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner