20.06.2014 10:51

Argentinië bij zege op Iran verder

De opdracht voor Argentinië in het tweede groepsduel op het WK tegen Iran is duidelijk: bij winst zijn de Zuid-Amerikanen zeker van een plaats in de achtste finales. Beide ploegen treffer elkaar zaterdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in Belo Horizonte.

Voor Iran zou een punt al een wonder betekenen, zei de bondscoach van dat land, Carlos Queiroz, eerder al. De Aziaten moeten dan de zo gevreesde aanval van Argentinië, bestaande uit Lionel Messi en Sergio Agüero, neutraliseren. Een zware opgave, beseft Queiroz. "Messi zou de beste speler ter wereld zijn. Als hij tenminste een mens zou zijn."

De statistieken zijn ook niet in het voordeel van Iran, dat met de halve Fries Reza Ghoochannejhad en NEC'er Alireza Jahanbakhsh twee spelers met eredivisie-ervaring heeft. Het land won slechts één van de tien eerdere WK-duels.

Argentinië stelde in het eerste duel met Bosnië-Herzegovina ondanks een zege (2-1) ernstig teleur. De formatie begon gezien de vijf verdedigers veel te defensief. Dat moet volgens Messi anders. "We moeten spelen zoals we toen in de tweede helft speelden. We voelen ons comfortabeler met vier verdedigers."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner