19.06.2014 11:53

Honduras heeft heel hard een doelpunt nodig

De voetballers van Honduras hebben vrijdag tegen Ecuador heel hard een doelpunt nodig. Niet alleen komt anders uitschakeling op het WK voetbal dichtbij, Honduras wordt dan meteen recordhouder als het langst niet scorende land op de wereldtitelstrijd. Dat is nu nog Bolivia, met 517 minuten.

Honduras moet voor de 37e minuut scoren om deze ellende te voorkomen. Dat zal na de eerdere nederlaag (3-0) tegen Frankrijk waarschijnlijk niet meevallen. Het laatste doelpunt viel te bejubelen in 1982. Aanvaller Antonio Laing scoorde bij de 1-1 tegen Noord-Ierland. Sindsdien zijn 480 voetbalminuten op het hoogste niveau verstreken.

Op het WK van 1982 speelde Honduras gelijk tegen Spanje en Noord-Ierland en verloor het van Joegoslavië. Daarna duurde het tot 2010 voor het land weer op de eindronde verscheen, in Zuid-Afrika. Daar verloor het van Spanje en Chili, maar was er -uiteraard met 0-0- nog wel een gelijkspel tegen Zwitserland.

Algerije

Eerder op het toernooi in Brazilië had Algerije de mogelijkheid Bolivia van eerste plaats te verdringen, maar de openingstreffer in het verloren (3-1) duel met België voorkwam dat.

In groep E verloor eerder ook Ecuador de eerste wedstrijd, van Zwitserland (2-1).