17.06.2014 18:13

De Boer plaatst jeugd boven terugkeer Bojan

Ajax heeft de beste papieren om volgend seizoen gebruik te maken van Bojan, maar trainer Frank de Boer heeft aangegeven dat hij liever zijn eigen jeugdspelers laat doorstromen, dan de Spanjaard naar Nederland te halen.

Bojan kwam in het seizoen 2013/2014 op huurbasis in actie voor Ajax. De aanvaller kende wat blessureleed en wist daardoor geen blijvende indruk achter te laten in de hoofdstad van Nederland. De Spanjaard gaf zelf aan het liefste voor Ajax te voetballen in het komende seizoen, maar De Boer is duidelijk: "Dat is op dit moment niet aan de orde."

De trainer van Ajax beseft dat hij daarmee een voetballer met prima kwaliteiten aan de kant schuift, zo laat hij weten aan Voetbal International. "We kennen zijn kwaliteiten en hij kan het seizoen nu wel topfit beginnen, alleen hebben we vanuit de jeugd ook de nodige talentvolle spelers die voorin op de flanken kunnen spelen."

Het gaat hierbij om bijvoorbeeld Sheraldo Becker en Anwar El-Ghazi, die aansluiten bij Jong Ajax, maar zeker een kans krijgen in de selectie van Ajax. "Zij krijgen een kans in de voorbereiding. Mocht het nodig zijn, dan is Bojan een goed alternatief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner