17.06.2014 12:30

Kroatië wil frustraties kwijt tegen Kameroen

De wedstrijd tegen Kameroen kan voor Kroatië niet snel genoeg beginnen. Het verlies tegen Brazilië in het openingsduel (3-1) van het wereldkampioenschap bleef lang hangen bij de spelers en de technische staf. Kroatië voelde zich na de makkelijk gegeven strafschop door de Japanse scheidsrechter Yuichi Nishimura bestolen. "Als het zo moet, kunnen we net zo goed naar huis gaan'', was bondscoach Niko Kovač duidelijk.

Tegen Kameroen zal Kroatië zich moeten oprichten. De Afrikanen verloren met 1-0 van Mexico en vechten dus ook voor hun laatste kans. Kameroen doet dat zonder Samuel Eto'o. De sterspeler heeft te veel last van de knieblessure die hem al maanden hindert.

Kameroen doet het op WK's niet goed tegen Europese landen. In dertien wedstrijden kwam Kameroen maar tot één zege. Dat was in 1990 tegen Roemenië: 2-1. De andere twaalf duels leverden vijf gelijke spelen en zeven nederlagen op. De laatste vijf WK-wedstrijden gingen allemaal verloren.

De beste WK-prestatie van Kroatië dateert van 1998. Aanvaller Davor Suker loodste zijn land toen met zes doelpunten naar de derde plaats. In de strijd om het brons won Kroatië destijds van Nederland.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner