15.06.2014 18:24

Ghana angstgegner van Verenigde Staten

De Verenigde Staten openen het WK maandag tegen Ghana, maar zullen niet bepaald gerust zijn op de goede afloop. De landen stonden twee eerder tegenover elkaar en beide keren won Ghana. Zowel in 2006 als in 2010 werd het 2-1 voor de Afrikanen, die daarmee de Amerikanen uitschakelden.

Vier jaar gelden was het Asamoah Gyan die in blessuretijd zorgde voor de exit van de Amerikanen. Ghana plaatste zich daarmee voor de laatste acht in Zuid-Afrika. In de kwartfinale tegen Uruguay groeide Gyan echter uit tot de schlemiel. Luis Suárez maakte tijdens dat duel vlak voor tijd zijn befaamde handsbal op de doellijn. De oud-Ajacied kreeg rood en een strafschop tegen, maar dat buitenkansje werd gemist door Gyan. Het bleef daardoor 1-1 en uiteindelijk werd Ghana in de strafschoppenserie uitgeschakeld.

Christian Atsu zorgt voor de Nederlandse invloed bij Ghana. De middenvelder van Vitesse treft bij de VS Aron Jóhannsson in ieder geval een bekend gezicht uit de eredivisie. De spits van AZ moet samen met Jozy Altidore (ex-AZ) zorgen voor de Amerikaanse doelpunten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner