15.06.2014 17:43

Nigeria wil na 16 jaar weer eens winnen op WK

Het is een twijfelachtige eer die Nigeria op dit WK ten beurt valt. De Afrikanen hebben van alle WK-gangers de langste reeks zonder overwinning op het mondiale eindtoernooi. Al acht wedstrijden hebben de Nigerianen niet kunnen juichen voor een zege. Die negatieve serie moet maandag in Curitiba tegen Iran doorbroken worden.

Iran lijkt voor Nigeria een tegenstander bij uitstek om weer eens drie punten te pakken. De Aziaten overleefden de groepsfase nog nooit. Nigeria bereikte daarentegen al twee keer de knock-outfase.

Met Ahmed Musa, Uche Nwofor, Kenneth Omeruo en Michael Uchebo heeft Nigeria vier spelers in de gelederen met ervaring in de eredivisie. Van hen staat alleen Nwofor nog in Nederland onder contract. De lange spits verdient zijn geld bij sc Heerenveen, maar kwam daar het afgelopen seizoen niet in actie in de hoofdmacht.

Alireze Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad zorgen bij Iran voor de Nederlands getinte inbreng. Jahanbakhsh degradeerde afgelopen seizoen met NEC uit de eredivisie, terwijl de in Nederland opgegroeide Ghoochannejhad in het verleden bij sc Heerenveen, SC Cambuur en Go Ahead Eagles speelde.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner