14.06.2014 19:58

Colombia met speels gemak langs Griekenland

Colombia heeft zich vrij eenvoudig ontdaan van Griekenland. De ploeg van bondscoach José Pekerman had weinig te duchten van de Griekse equipe, die op een enkele kans na amper gevaarlijk werd. In Belo Horizonte werd het 3-0 voor Colombia.

Colombia kwam furieus uit de startblokken. Al na zes minuten zetten de Zuid-Amerikanen de eerste treffer op het scorebord. Pablo Armero schoot de bal langs doelman Orestis Karnezis na een goede actie van Juan Cuadrado aan de rechterflank. De vleugelspeler kapte zijn directe tegenstander uit en gaf de bal laag voor. Armero had ietwat geluk. De linkerverdediger schoot de bal via een Griekse voet in het doel.

De Colombianen zaten in een zetel en leken direct de 2-0 te willen zoeken. Toch zakte de ploeg van Pekerman wat in en lieten de Grieken komen. De Zuid-Europeanen misten niet alleen spits Kostas Mitroglou – die op de bank begon - maar misten ook beweging en creativiteit. De Grieken creëerden in de eerste helft welgeteld drie kansen, waarvan er één ternauwernood gekeerd werd door doelman David Ospina na een goede poging van Panagiotis Kone.

Na rust tastten beide ploegen wat af. Griekenland moest wel, maar had moeite kansen te creëren. Colombia kreeg via AS Monaco-speler James Rodriguez wel een goede kans, maar doelman Karnezis was attent en keerde zijn inzet. Toch leek de wedstrijd binnen het uur beslist, nadat Teófilo Gutiérrez een hoekschop via Abel Aguilar van dichtbij binnen kon tikken: 2-0.

De Grieken legden zich nog niet neer bij een verlies en gingen vol op de aanval. Direct na de treffer van Colombia kreeg Theofanis Gekas de ultieme mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De spits kopte de bal van dichtbij echter hard op de lat. De Zuid-Europeanen hadden veel haast, maar ook nadat sterspeler Kostas Mitroglou erin was gekomen, kon de ploeg van bondscoach Fernando Santos amper nog kansen creëren. Colombia speelde de wedstrijd rustig uit en scoorde in de laatste minuut zelfs nog een derde doelpunt. Na een sublieme aanval via Cuadrado was het slotakkoord voor James Rodriguez, die het leer met zijn linker langs de Griekse doelman schoot.