11.06.2014 14:49

Bojan: "Men moet rekening houden met Oranje"

Bojan verwacht niet dat zijn landgenoten aanstaande vrijdag hun wedstrijd tegen het Nederlands elftal gaan verliezen. Toch denkt hij dat Oranje het goed gaat doen in Brazilië.

"De uitslag voorspellen is moeilijk, maar ik denk een gelijkspel of een overwinning voor Spanje", vertelt Bojan aan OnsOranje. "Ik denk dat Spanje in een hele moeilijke groep zit met Nederland, Chili en ook Australië. Maar Spanje, Nederland en Chili zullen het moeten gaan uitvechten. Spanje zal heel hard moeten werken om de volgende ronde te halen."

"Het zijn drie landen met veel potentie. Spanje weet dat de eerste wedstrijd tegen Nederland heel belangrijk zal zijn. Ze zullen goed moeten spelen. Ze hebben ook nog de druk om de titel te verdedigen in een land met enorm veel passie voor het voetbal", aldus Bojan.

Van onderschatting is geen sprake. "Ik weet niet wie er bij het Nederlands elftal gaan spelen, maar het is een jonge ploeg, maar ook met grote spelers met veel ervaring. Ze hebben een goede groep en tijdens het vorige WK hebben ze natuurlijk de finale gehaald. Men moet rekening houden met Nederland. Hun sterke punten? Dat zijn vooral de spelers met veel ervaring, zoals Robben en Sneijder, die een grote rol hadden tijdens het vorige WK. Dat zijn spelers met heel veel kwaliteit."

"Ik denk dat het een ploeg is waar een geweldige sfeer heerst. Er komen spelers bij die allemaal op dezelfde manier denken. Ze voetballen allemaal op dezelfde manier. Ze spelen de bal, beschikken over veel kwaliteit. De verdediging, het middenveld en de aanval vullen elkaar perfect aan. Het is een goed gestructureerd elftal. En als je dan wint, gewone wedstrijden en kampioenschappen, dan geeft dat veel zelfvertrouwen. Dat is het succes."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner