09.06.2014 17:10

Veldwijk voor vier seizoenen naar Nottingham

Lars Veldwijk (22) vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker bij het Engelse Nottingham Forest. De spits van Excelsior tekent voor vier seizoenen bij de club uit de Championship, het een na hoogste niveau in Engeland.

''De onderhandelingen zijn in vergevorderd stadium'', zegt Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior, tegen Voetbal International. Engelse media schreven dat er met de deal een transfersom van 2,5 miljoen euro is gemoeid, maar dat is niet waar volgens Dijkhuizen. ''Was dat bedrag maar waar. Het is veel minder.''

''En het is ook niet zo dat het vertrek van Lars ons enorme mogelijkheden biedt. Het grootste gedeelte van de transfersom gaat naar de forse schuld die Excelsior heeft, een klein gedeelte naar het spelersfonds en nog een deel naar Feyenoord. We kunnen het salaris dat vrijkomt gaan besteden voor een vervanger. Plus nog een beetje extra.''

Veldwijk werd afgelopen seizoen met dertig doelpunten topscorer van de Jupiler League. Daarmee had de spits een groot aandeel in de promotie van Excelsior naar de Eredivisie. Na het bewerkstelligen van deze prestatie gaf Veldwijk al aan graag een stapje hogerop te willen.

De promovendus uit Rotterdam is zelf bezig met twee versterkingen. De club hoopt daar deze week meer duidelijkheid over te geven.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner