06.06.2014 11:46

Groningen neemt aanvaller over van Fulham

Dino Islamović (rechts) in een oefenduel van Malmö FF met AC Milan. (14-08-2011)
Dino Islamović (rechts) in een oefenduel van Malmö FF met AC Milan. (14-08-2011)

FC Groningen heeft zich versterkt met Dino Islamović. De twintigjarige Zweedse aanvaller komt over van Fulham en tekent een contract van twee jaar in Groningen.

Het contract beschikt ook een optie voor een derde jaar. Daarnaast hoeven de Groningers geen transfersom te betalen aan Fulham. Het is alweer de tweede aanvallende versterking voor de groen-witten. Eerder werd Danny Hoesen al van Ajax overgenomen.

Groningen besloot zaken te doen met Islamović nadat hij zich positief had laten zien tijdens een stageweek. ''Hoewel hij nog jong is, is Islamovićeen fysiek sterke spits, die zowel naar de goal toe als in de bal kan spelen. Tijdens zijn verblijf in april, hier in Groningen, heeft hij ons weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hoewel Islamović nog niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, denken wij dat hij bij ons een volgende stap kan maken. Hij heeft voldoende mogelijkheden en potentie. Wij denken dat er nog veel rek zit in zijn ontwikkeling en dat hij naar het door ons gewenste niveau kan toegroeien'', zegt manager technische zaken Henk Veldmate op de website van Groningen.

Islamović, die eerder ook op proef was bij PEC Zwolle, is blij met zijn overgang naar de Nederlandse competitie. ''Het voetbal dat hier wordt gespeeld, past in deze fase van mijn carrière het beste bij me. Ik denk dat ik me binnen de Hollandse voetbalschool het beste kan ontwikkelen. De kennismaking die ik in april met FC Groningen had, was goed. Het niveau van de spelersgroep en de aanpak van de trainers, spraken me aan. Ik ben dan ook zeer blij dat FC Groningen mij de mogelijkheid biedt mijn carrière hier voort te zetten.''

De nieuwe aanwinst van de Trots van het Noorden, die ook over een Montenegrijns paspoort beschikt, begon zijn loopbaan bij Malmö FF uit Zweden en vertrok in 2012 naar Fulham. Daar speelde Islamović zijn wedstrijden in Fulham Onder 21 jaar. Ook speelde hij al in verschillende nationale jeugdteams.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner