04.06.2014 16:48

Ooijer noemt wedstrijd tegen Wales megabelangrijk

Woensdagavond neemt Oranje het in de Amsterdam ArenA op tegen Wales. Er staat nog weinig op het spel, maar oud-international André Ooijer denkt daar anders over.

"Het is megabelangrijk om dat lekkere gevoel te krijgen richting het WK. Met dat nieuwe systeem is het allemaal nog een beetje wisselvallig”, zegt de voormalig verdediger tegen NUsport. "Zo'n wedstrijd is ideaal om de samenwerking tussen de spelers te finetunen. Wanneer iemand diep gaat en wanneer er rugdekking gegeven moet worden, dat soort dingen."

Ooijer weet dat het publiek een leuke wedstrijd verwacht. "Iedereen verwacht natuurlijk dat ze met 6 of 7-0 van Wales gaan winnen, zeker nu Gareth Bale er niet bij is. Dat soort uitslagen komen in het hedendaagse voetbal alleen nog weinig voor. Mensen denken aan een walkover, maar een voorbereiding op een WK verloopt altijd een beetje rommelig", vervolgt Ooijer zijn verhaal.

"Je begint met 80.000 man, dan worden het er 30, vervolgens 25 en dan pas 23. Er zijn altijd een paar afvallers en dat geeft toch een bepaalde sfeer", aldus Ooijer, die weet dat Louis van Gaal zondag pas voor het eerst met een complete groep trainde. "Dat is nog ontzettend kort. Nu kunnen ze pas echt als groep naar het toernooi toeleven. Eerst draaide het gewoon om fitter worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner