04.06.2014 14:47

Hooiveld: "Feyenoorders waren lyrisch over Koeman"

Jos Hooiveld speelde in Nederland weinig wedstrijden op het hoogste niveau, maar via een omweg kwam de verdediger in de Premier League terecht. Onder de vertrekkende coach Maurico Pochettiono kwam hij echter weinig aan spelen toe.

Het afgelopen seizoen kwam Hooiveld tot drie duels in de Premier League, het jaar daarvoor waren dat er nog 25. De Nederlander Ronald Koeman wordt genoemd als nieuwe manager van de Engelse club en dat lijkt Hooiveld wel wat.

"Tijdens mijn vakantie op Ibiza sprak ik een aantal Feyenoorders, Ruben Schaken, Samuel Armenteros; zij zijn allemaal lyrisch over hem", zegt de robuuste verdediger in gesprek met Voetbal International. Hooiveld speelde in het verleden voor sc Heerenveen, Kapfenberger SV, Inter Turku, AIK Solna, Celtic, FC København en sinds de zomer van 2011 staat hij onder contract bij Southampton.

Zijn huidige club kreeg het afgelopen seizoen veel positieve kritieken. "Bij Southampton zijn we anderhalf jaar terug een nieuwe weg ingeslagen, is de speelwijze nóg meer verfijnd", verklaart Hooiveld het succes van de club. "Als relatief kleine club in de Premier League proberen we goed verzorgd te voetballen, druk naar voren te zetten. Koeman zou daar wel bij passen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner