30.05.2014 16:31

De situatie rondom Bojan

Dit seizoen was de Spanjaard Bojan te bewonderen in de Eredivisie. De aanvaller speelde voor Ajax, maar kwam door blessures lang niet altijd in actie. Inmiddels is hij weer in Spanje, maar de situatie rondom Bojan is raar.

Ajax huurde de Catalaan voor één seizoen, maar had in het huurcontract een optie opgenomen om de flankspeler nog een keer te huren. Deze optie heeft Ajax echter laten varen, maar daardoor heeft het wel een soort van bonus gekregen.

Als FC Barcelona het komende seizoen geen gebruik wenst te maken van de diensten van Bojan, mag de aanvaller weg. Clubs die geïnteresseerd zijn moeten dan een transfersom van circa vijf miljoen euro betalen voor de handtekening van de kleine voetballer. Hier komt de bonus van Ajax bij kijken. 

Als FC Barcelona inderdaad niet gaat voor Bojan, mogen de Amsterdammers hem transfervrij overnemen. Als de huidige kampioen van Nederland hem een contractvoorstel doet, moet er in dat contract een doorverkooppercentage voor FC Barcelona bijgezet worden. Het is maar de vraag of Ajax het gaat proberen met Bojan. Eerder vertelde Frank de Boer al dat er genoeg talent op die positie in de jeugd rondloopt .

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner