26.05.2014 13:20

De belangrijke Sergio Ramos

De Speler van de Week komt natuurlijk voort uit de wedstrijd van de week. De finale van de Champions League, waarin Sergio Ramos Real Madrid voor een nederlaag behoedde. Hij is uiteraard onze Speler van de Week.

De ploeg van Cristiano Ronaldo kwam na ruim een half uur spelen op achterstand na een rake kopbal van Diego Godín. De stormloop kon beginnen, maar pas in de blessuretijd wist Sergio Ramos met een kiezelharde kopbal de 1-1 op het scorebord te zetten. De rest is een bekende geschiedenis. Atlético Madrid knakte en in de verlenging  liep Real Madrid zelfs uit naar 4-1.

Belangrijk op de juiste momenten

Het valt op dat Sergio Ramos als centrale verdediger wel heel vaak betrokken is bij belangrijke momenten. Natuurlijk zal de goal tegen Atlético Madrid één van zijn belangrijkste doelpunten ooit zijn, maar ook in de halve finale van de Champions League stond hij er ook. Tegen Bayern München was hij in Duitsland goed voor de 0-1 en de 0-2. Het betekende een finaleplaats voor Real Madrid, omdat Bayern München nauwelijks meer langszij kon komen door beide kopballen van Sergio Ramos.

Prima statistieken in de Champions League

Sergio Ramos scoorde dus drie keer in de laatste twee wedstrijden van de Champions League. Daarnaast leverde hij twee assists af. Hiermee doet hij het bijvoorbeeld beter dan Fernando Torres (Chelsea, vier doelpunten, nul assists), Edin Džeko (Manchester City, twee doelpunten, één assist) en Olivier Giroud (Arsenal, twee doelpunten, één assist). Toch de spitsen van drie Engelse ploegen die verder kwamen dan de groepsfase.

Het is mooi om naar zo’n voetballer te kijken. Verdedigend erg sterk, maar ook aanvallend kan hij zijn meerwaarde bewijzen. Het is dan echter weer jammer dat Sergio Ramos een Spanjaard is en in Brazilië zijn waarde mag bewijzen tegen het Nederlands elftal. Oranje speelt de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap tegen Spanje en Sergio Ramos zal daar zeker bij aanwezig zijn. Hopen dat hij zijn kruit nu verschoten heeft.

Door: Jos Boesveld