15.05.2014 09:52

Veldwijk achteraf blij met afketsen transfer

Lars Veldwijk was afgelopen transferperiode dicht bij een overgang naar Roda JC. Achteraf gezien is de spits van Excelsior blij dat de transfer is afgeketst.

"Ik zou daar voor 3,5 jaar tekenen, maar de clubs kwamen er niet uit. Achteraf ben ik wel blij. Wij staan nu in de finale van de play-offs en iedereen weet wat er met Roda is gebeurd", zegt de voormalig speler van FC Utrecht en FC Dordrecht in gesprek met de NOS. Jon Dahl Tomasson had zijn pupil graag meegenomen naar Limburg, maar de clubs kwamen er niet uit.

Onder Marinus Dijkhuizen, de opvolger van Tomasson, eindigde de Kralingers als derde in de Jupiler League. Veldwijk blijft enigszins kritisch op zijn eigen seizoen. "De eerste zeven wedstrijden heb ik geloof ik één goal gemaakt. Daarna heb ik mijn draai gevonden en ben ik op dertig goals geëindigd", aldus de topscorer, die uiteindelijk eindigde met dertig competitietreffers.

Excelsior heeft promotie nog altijd in eigen hand. Veldwijk denkt dat hij komend seizoen hoe dan ook op het hoogste niveau speelt, met of zonder Excelsior. "Ik wil promoveren met Excelsior. Maar de kans is wel groot dat ik wegga deze zomer. Het zou mooi zijn als ik dan volgend jaar tegen Excelsior kan spelen in de Eredivisie", aldus de lange spits.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner