07.05.2014 09:35

Van Persie looft tiener

Manchester United won dinsdagavond met 3-1 van Hull City. De spotlights waren na afloop gericht op een viertal spelers. Nemanja Vidić, Ryan Giggs, Robin van Persie én James Wilson.

Wilson mocht van interim-trainer Giggs in de basis beginnen tegen Hull en was na twee minuten spelen al bijna trefzeker. De jonge Engelsman nam uiteindelijk twee doelpunten voor zijn rekening. Hij was de eerste debutant die twee keer wist te scoren sinds Ruud van Nistelrooy. 

Waar Vidić en hoogstwaarschijnlijk Giggs afscheid namen van Manchester United, daar kreeg Van Persie net als afgelopen weekend tegen Sunderland weer speeltijd. De Nederlander was trefzeker, maar de spits had vooral genoten van de jonge Wilson. 

"James was echt heel goed", zei Van Persie op de clubwebsite. "Ik weet hoe moeilijk het is om je debuut voor Manchester United te maken, ik was zelf 29! Ik weet ook hoe bijzonder het kan zijn en hij heeft het helemaal bijzonder gemaakt voor zichzelf en de rest. Twee doelpunten maken bij je debuut is echt speciaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner