03.05.2014 18:05

United verliest bij rentree Van Persie

De opleving van Manchester United onder interim-trainer Ryan Giggs blijkt van korte duur. De uittredend kampioen verloor zaterdag op eigen veld met 0-1 van Sunderland. Ook Robin van Persie, die in de 66e minuut zijn rentree maakte na een knieblessure, kon zijn ploeg niet aan doelpunten helpen. De spits speelde voor het eerst sinds 16 maart weer mee.

Manchester kwam na een half uur op achterstand door een treffer van Sebastian Larsson. De Zweed tikte een voorzet van Connor Wickham in één keer in het doel. United kreeg met name in de tweede helft grote kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Sunderland lijkt zich door de zege veilig te spelen. De ploeg stond lang op de laatste plaats, maar kende de afgelopen weken een opleving en staat inmiddels op de veilige 17e plaats. Fulham, 4-1-verlies bij Stoke City, en Cardiff City, dat met 3-0 verloor van Newcastle United, zijn door de zege van Sunderland gedegradeerd. Bij Newcastle stonden Tim Krul en Vurnon Anita aan de aftrap.

Vlaar

Ron Vlaar speelt met Aston Villa ook volgend seizoen op het hoogste niveau. De ploeg uit Birmingham won thuis met 3-1 van Hull City. Die stand was al voor rust bereikt. Andreas Weimann maakte twee doelpunten voor Aston Villa, waar Leandro Bacuna nog even mocht invallen.

Swansea City, met de Nederlanders Michel Vorm, Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basis en Marvin Emnes als invaller, verloor in blessuretijd van Southampton, 0-1. Rickie Lambert maakte het enige doelpunt.