30.04.2014 11:46

Koeman gaat voor acht op een rij

Feyenoord verzekerde zich afgelopen zondag van de tweede plaats in de Eredivisie en gaat daarmee voorronde Champions League spelen. Trainer Ronald Koeman wil echter in stijl afsluiten.

Koeman wil aanstaande zaterdag tegen AZ Alkmaar voor de achtste keer op rij winnen. "Dan hebben we gepresteerd wat we wilden na de nederlaag tegen Ajax. Toen wisten we dat we tweede konden worden als we alles zouden winnen. Dat is zeven keer gelukt en dat heeft inderdaad geresulteerd in plek twee. Maar acht overwinningen op rij zou het helemaal compleet maken."

Het was voor de hoofdcoach geen verrassing dat Feyenoord in staat was om zeven keer op een rij te winnen. "Ieder seizoen waren we fit op het juiste moment en pakten we punten in de laatste fase voor de winterstop en op het einde van de competitie. Fysiek en mentaal waren we juist dan top", aldus Koeman tegen Voetbal International.

De trainer weet dat de druk eraf is. Hij overweegt dan ook zijn elftal op een aantal posities aan te passen om zodoende spelers die zich positief hebben opgesteld te belonen. "Dat is wel iets dat ik overweeg en deze week zullen we bekijken hoe we het zaterdag gaan invullen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner