29.04.2014 09:40

Douglas geeft WK-droom op

Douglas (r.) duelleert met Dame N'Doye (l.) tijdens Lokomotiv Moskou - Dinamo Moskou. (24-11-2013)
Douglas (r.) duelleert met Dame N'Doye (l.) tijdens Lokomotiv Moskou - Dinamo Moskou. (24-11-2013)

Douglas verruilde afgelopen zomer FC Twente voor een avontuur bij Dinamo Moskou. De in Brazilië geboren verdediger wil graag met Oranje naar het WK in zijn vaderland, maar heeft de hoop inmiddels opgegeven.

"Ik reken helemaal nergens op", zegt de 26-jarige mandekker in De Telegraaf. "Ik heb na die ene keer bij Oranje nooit meer iets gehoord. Ik heb ook niet het idee dat ik hier in Rusland gevolgd word." De robuuste verdediger kreeg geen uitleg van de bondscoach. "Van Gaal is een goede bondscoach, alleen maakt hij andere keuzes. Ik weet niet waarom hij dat doet. Misschien omdat ik de laatste jaren bij FC Twente niet mijn beste niveau heb gehaald." 

"De eerste drie jaren bij FC Twente waren goed, maar daarna werd het minder. Als ik eerlijk ben, had ik eerder weg moeten gaan. Het uitblijven van een transfer speelde maar door mijn hoofd en daardoor begon ik fouten te maken en gekke dingen te doen. Ik heb me hier goed ontwikkeld. Ik word veel meer uitgedaagd. In Nederland speelde ik op het laatst te veel op de automatische piloot."

Douglas heeft zijn WK-droom inmiddels laten varen, maar hoopt in de toekomst nog wel voor Oranje uit te komen. "Ik hoop dat de volgende bondscoach me wel een kans wil geven. Ik heb er veel voor gedaan om Nederlander te worden en het blijft een droom om in het Nederlands elftal te spelen", besluit hij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner