24.04.2014 11:59

Kreuzer neemt Van der Vaart in bescherming

Rafael van der Vaart is met Hamburger SV in gevecht tegen degradatie. De Nederlander krijgt de laatste tijd veel kritiek in Duitsland, maar sportief directeur Oliver Kreuzer neemt het op voor zijn aanvoerder.

"Zijn problemen zijn het gevolg van een optelsom. Blessures, privéproblemen. Maar: Rafael scoorde in de heenronde zeven keer en was zes keer aangever. Hij is een geweldige voetballer met een gouden voet. We moeten hem helpen en ervoor zorgen dat hij weer op dat niveau komt", zegt Kreuzer donderdag in gesprek met Kicker. Kreuzer zelf krijgt echter ook de nodige kritiek over zich heen.

"Ik begrijp de kritiek en ik neem mijn verantwoording, maar voor elke genomen beslissing op elk moment was een goede reden", zegt Kreuzer, die vertrouwen heeft in hoofdcoach Mirko Slomka. Laatstgenoemde is de opvolger van de eerder dit seizoen ontslagen Bert van Marwijk. "Hij verricht goed werk, maar heeft met ongelooflijk veel tegenslag te kampen. Elke week valt er een andere speler weg, vaak hele belangrijke spelers. Ik weet zeker dat wanneer de helft van alle blessures niet was voorgekomen, we nu niet in problemen zouden verkeren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner