22.04.2014 09:39

Ajax wacht fikse straf

Afgelopen zondag werd de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax gestaakt omdat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden. De Amsterdammers kunnen daardoor een fikse straf verwachten. Het incident wordt voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. 

Ajax zal een straf tegemoet zien die ten minste 15.000 euro en één duel voorwaardelijk zonder publiek (met een proeftijd van twee jaar) zal bedragen. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen was onaangenaam verrast door het vuurwerk op het veld.

"Ik zie de gebeurtenissen in de eerste vijf minuten van de wedstrijd als zeer teleurstellend. We zullen met de clubs en de lokale autoriteiten grondig evalueren. Ook gaan we er samen met de clubs alles aan doen de daders op te sporen en te bestraffen. Deze mensen horen niet in een voetbalstadion thuis”, aldus Van Oostveen tegenover De Telegraaf.

Op basis van jurisprudentie weet Ajax bij de tuchtcommissie ongeveer waar het aan toe is. FC Utrecht kreeg die straf (15.000 euro en één duel voorwaardelijk zonder publiek met een proeftijd van twee jaar) nadat fans van de club tijdens het bekerduel met Ajax op 26 september 2012 allerlei voorwerpen en vuurwerk op het veld gooiden.

Het is niet uitgesloten dat de KNVB zwaarder zal straffen. Aangezien het een bekerfinale betrof en het Nederlandse voetbal wereldwijd een enorme deuk heeft opgelopen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner