12.04.2014 22:37

FC Twente met speels gemak langs slap Roda

FC Twente heeft korte metten gemaakt met Roda JC Kerkrade. De ploeg uit Enschede was negentig minuten lang heer en meester en versloeg de hekkensluiter met 3-0. Torgeir Børven was met twee doelpunten belangrijk voor de Tukkers.

Vanaf de eerste seconde was er maar één ploeg die het initiatief nam. Al na drie minuten schoot Kyle Ebecilio na een lange dribbelactie de bal hard op de paal. Een enkele minuut later kwam Felipe Gutiérrez oog in oog met Roda-goalie Filip Kurto, maar de Chileen wipte de bal net naast het doel. De derde grote kans was daarentegen wel raak. Torgeir Børven, de vervanger van Luc Castaignos, kreeg een afgemeten voorzet van Robbert Schilder en schoot de bal in tweede instantie raak.

Ruim tien minuten later was het al 2-0. Wederom was het Børven die de treffer maakte. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten aangespeeld van Roda-verdediger Kees Luijckx. De spits mocht de bal aannemen en schoot de bal hard in het doel. Roda had niks in te brengen en probeerde alleen maar tegen te houden. Pas in de laatste seconde van de eerste helft was daar de eerste kans voor de bezoekers. Kriztián Németh kapte een Twente-verdediger uit en mocht daarna vrij uithalen. De spits schoot de bal maar rakelings over.

Ook na rust kwam Twente furieus uit de startblokken. Binnen het uur was het dan al 3-0. Kyle Ebecilio kon de bal na een mislukt schot van Dušan Tadić snoeihard in het doel schieten. Kurto was kansloos. Hierna nam de thuisploeg gas terug, waardoor het Roda de kans gaf om wat druk naar voren te zetten. De ploeg van Jon Dahl Tomasson kwam echter geen enkele keer voor het doel meer van Nick Marsman en ook Twente werd niet echt gevaarlijk meer.

Twente heeft door de overwinning afstand genomen van Vitesse. De Arnhemmers verloren vandaag met 4-3 van SC Cambuur, waardoor de ploeg van Peter Bosz nu vijf punten achter FC Twente staat. Twente staat nog één punt achter de nummer twee Feyenoord, maar de Rotterdammers komen morgen nog in actie. Roda JC is dankzij het verlies al zeker van de nacompetitie. De Limburgers kunnen zich niet meer rechtstreeks handhaven.

Door: Rijcko Treep

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner