01.04.2014 22:40

Manchester United houdt Bayern München op gelijkspel

Beide coaches staan druk te gebaren langs de zijlijn. (1-4-2014)

De eerste wedstrijd van de kwartfinale tussen Manchester United en Bayern München is in 1-1 geëindigd. De Engelsen kwamen na een uur spelen door een doelpunt van Nemanja Vidić op voorsprong. Bastian Schweinsteiger, die vlak voor de wedstrijd van het veld werd gestuurd, zorgde echter voor een puntendeling.

De wedstrijd tussen Manchester United en Bayern München begon met twee Nederlanders in de wedstrijd: Alexander Büttner en Arjen Robben. Het team van David Moyes had een duidelijk strijdplan: vanaf de eerste minuut zakten de Engelsen in tot hun eigen strafschopgebied en lieten ze Bayern het spel maken. Ondanks dat de Duitsers veel balbezit hadden op de helft van Manchester United, lukte het ze niet om grote kansen te creëren. Alleen Robben, die zijn schot door David De Gea gered zag worden, was er een keer dicht bij.

De grootste kans van de eerste helft was verrassend genoeg voor Manchester United. Jérôme Boateng ging de fout in bij een diepe bal op Danny Welbeck, waardoor de Engelsman één op één kwam met Bayern-doelman Manuel Neuer. In plaats van de bal in de hoek te schieten, koos Welbeck ervoor de bal te stiften. Een grote fout, zo bleek, want Neuer keerde de inzet.

Moyes besloot in de rust Ryan Giggs in de kleedkamer achter te laten en Shinji Kagawa in te brengen. Dat had een positieve werking op het spel van Manchester United. De Engelse club liet zich in de tweede helft meer zien en dat leverde na een klein uur spelen de verrassende voorsprong op. Uit een hoekschop van Wayne Rooney kopte Nemanja Vidić de bal in de rechterhoek.

Bayern München liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op gecontroleerde wijze op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Uit een voorzet van Rafinha kopte Mario Mandžukić de bal terug op Bastian Schweinsteiger, die op zijn beurt met een dropkick de bal in de kruising trapte. Manchester United-doelman David de Gea had geen schijn van kans.

Na de 1-1 gingen de Duitsers op jacht naar de 1-2, maar tot scoren kwam het team van Guardiola niet meer. Er viel nog wel een rode kaart: Bastian Schweinsteiger kreeg vlak voor het einde van de wedstrijd zijn tweede gele kaart na een tackle op Rooney. De Duitser zal de return in München dus missen. Het gelijkspel biedt over een week mogelijkheden voor beide ploegen: de kwartfinale is nog niet beslist.

Door: Vincent Houttuin