01.04.2014 19:45

Büttner op Robben in Champions League

Alexander Büttner staat dinsdagavond voor een lastige opdracht. De linksback uit Doetinchem vervangt de geschorste Patrice Evra in het elftal van Manchester United en moet rechtsbuiten Arjen Robben van Bayern München bewaken. De Engelse topclub ontvangt de Duitse kampioen op Old Trafford in de kwartfinale van de Champions League.

De geplaagde en veelbekritiseerde manager David Moyes geeft Büttner het vertrouwen in deze belangrijke Europese wedstrijd. De Champions League is voor Manchester United de enige manier om van dit seizoen nog een succes te maken. Robin van Persie ontbreekt vanwege een blessure bij de nummer 7 van de Premier League.

Bij de 'Mancunians' vormen Wayne Rooney en Danny Welbeck de voorhoede, oudgediende Ryan Giggs (40) heeft ook weer een basisplaats. Giggs begint aan zijn 141e wedstrijd in de Champions League, waarmee hij nog één wedstrijd verwijderd is van het record van de Spaanse spits Raul (142).

Müller

Bayern München start met Robben (rechts) en Franck Ribéry (links) op de vleugels, Thomas Müller is de meest vooruitgeschoven pion. Javi Martinez vervangt centraal achterin de geschorste Dante, Mario Götze en Mario Mandzukic moeten genoegen nemen met een plek op de bank. De kraker op Old Trafford begint om 20.45 uur.

Opstelling Manchester United: De Gea; Jones, Ferdinand, Vidic en Büttner; Valencia, Carrick, Fellaini en Giggs; Rooney en Welbeck.

Bayern München: Neuer; Rafinha, Martinez, Boateng en Alaba; Lahm, Kroos en Schweinsteiger; Robben, Müller en Ribéry.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner