31.03.2014 15:41

Robben waakt voor onderschatting

Arjen Robben (l.) probeert Per Mertesacker (r.) te passeren tijdens Arsenal - Bayern München. (19-2-2014)
Arjen Robben (l.) probeert Per Mertesacker (r.) te passeren tijdens Arsenal - Bayern München. (19-2-2014)

Arjen Robben speelt dinsdagavond met Bayern München op Old Trafford, waar Manchester United de tegenstander is. Robben landgenoot Robin van Persie echter niet tegenkomen.

"Iedereen wil richting het einde van het seizoen spelen. Als dat niet kan, is dat pijnlijk. Dat weet ik uit ervaring", zegt Robben in de aanloop naar het treffen op de clubsite van Bayern München over de afwezigheid van Van Persie. "Van Persie heeft natuurlijk bijzondere kwaliteiten, maar Manchester United heeft met Rooney, Welbeck, Nani en Valencia nog genoeg opties voorin."

Robben verwacht dinsdag op Old Trafford een fantastische sfeer. "Het is altijd fantastisch om in Engeland te spelen", meent de buitenspeler. "En Old Trafford heeft iets heel speciaals over zich, een geweldige sfeer. Als voetballer droom je ervan om Champions League-kwartfinales in zo'n ambiance te spelen."

The Red Devils zijn wellicht niet in topvorm, maar Robben waakt voor onderschatting. "We moeten uitkijken. De media vinden dat Manchester United niet in een goede vorm steekt en verwachten dat wij doorgaan naar de halve finales, maar daar houd ik niet van. Het wordt een lastige wedstrijd. We moeten vanaf de eerste minuut op ons best zijn. Als je de bal en je concentratie verliest, word je daar gestraft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner