30.03.2014 20:05

Standard Luik terug aan kop

Standard Luik heeft zich zondag weer aan kop van de Belgische competitie genesteld. De 'Rouches' versloegen titelverdediger Anderlecht met 1-0 en verdrongen Club Brugge daardoor van de eerste plaats. De ploeg uit Brugge was de kampioenspoule met de beste zes clubs van de reguliere competitie vrijdag begonnen met winst op Lokeren (5-1).

Standard Luik dankte de zege aan een treffer van Mehdi Carcela-Gonzalez, die in de negentiende minuut scoorde op Sclessin. De doelpuntenmaker werd vijf minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd, na een keiharde tackle op Anthony Vanden Borre. Ronnie Stam speelde de hele wedstrijd bij de thuisclub, Bram Nuytinck werd na tachtig minuten gewisseld bij Anderlecht. Demy de Zeeuw ontbrak in de selectie van trainer Besnik Hasi, de opvolger van de ontslagen John van den Brom.

Na de eerste speelronde van de play-offs gaat Standard Luik aan kop met 37 punten, op twee punten gevolgd door Club Brugge. Zulte Waregem won zaterdag met 3-0 van Racing Genk (doelpunten Idrissa Sylla, Ibrahima Conte en Thorgan Hazard) en heeft dertig punten. Anderlecht staat vierde met 29, gevolgd door Lokeren (26) en Racing Genk (23). Volgende week gaat de koploper uit Luik op bezoek bij Zulte Waregem, Anderlecht ontvangt Club Brugge.