30.03.2014 16:23

Castelen schiet RKC naar een overwinning

RKC Waalwijk heeft in een matige degradatiekraker tegen Roda JC met een minimaal verschil gewonnen. In de eerste helft liet Romeo Castelen als enige in de hele wedstrijd het net bollen.

Roda JC begon prima en kreeg al meteen een goede kans via Guus Hupperts. De aanvaller verwachtte echter niet dat de bal doorschoot en was daardoor te laat om het leer in te tikken. Roda JC bleef aanvallend voetballen, maar kreeg uit de eerste echte kans van RKC Waalwijk een doelpunt tegen. Jean-David Beauguel speelde Castelen aan buiten de zestien. De aanvaller draaide zich knap vrij en schoot droog in de linkerhoek: 0-1.

Roda JC schrok niet van de tegentreffer en bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Hupperts was wederom dicht bij een treffer, maar zijn inzet binnen de zestien werd geblokt. Ook Mitchell Donald kon nog iets betekenen voor zijn elftal, maar een duw in zijn rug werd niet bestraft en een hard schot van de oud-Ajacied werd aangeraakt door een verdediger. Ook Berry Powel liet zich zien in de eerste helft, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

In de tweede helft gebeurde er maar bitter weinig. Roda JC toonde zich nog steeds de ploeg met de aanvallende intenties, maar het lukte maar niet om de bal achter doelman Arjen van Dijk te krijgen. De grootste kans was nog voor verdediger Guy Ramos, die de bal per toeval dicht bij het doel in de voeten kreeg. Zijn schot was echter veel te hard en werd bovendien nog aangeraakt. Van Dijk hoefde niet in actie te komen, want de inzet vloog hoog over.

Door de overwinning laat RKC Waalwijk concurrenten Roda JC en NEC voorlopig achter zich. De Waalwijkers zijn allesbehalve veilig, maar kunnen de blik nu naar boven richten. Roda JC moet gaan kijken naar NEC en hopen op puntverlies van de Nijmegenaren.

Door: Jos Boesveld