30.03.2014 10:09

Geen verrassingen bij SC Cambuur

Leonard Nienhuis is tijdens de Cambuur-trainingen wel in voor een grapje. (30-03-2014)
Leonard Nienhuis is tijdens de Cambuur-trainingen wel in voor een grapje. (30-03-2014)

SC Cambuur-trainer Dwight Lodeweges zal zondagmiddag tegen AZ met een weinig verrassende opstelling starten. Tien van de elf spelers die twee weken geleden tegen RKC Waalwijk in de basis startten, zullen ook tegen de Alkmaarders beginnen.

De Leeuwarders  presteren de laatste weken uitstekend (zes wedstrijden zonder verlies) en dat is voor Lodeweges een reden om niet aan zijn basis te sleutelen. De enige wijziging die de Cambuur-trainer doorvoert is op de rechtsbuiten. Jody Lukoki keert tegen AZ terug van een schorsing en hij zal in de basis starten. Dat gaat ten koste van Bob Schepers.

Twee weken geleden was Schepers nog belangrijk voor de Leeuwarders. De Utrecht-huurling zorgde na een kleine twintig minuten met een afstandsschot voor de 1-0 tegen RKC. De linkspoot lijkt tegen AZ echter buiten de boot te vallen, al bestaat er een kans dat hij alsnog in de basis mag beginnen. Elvis Manu was deze week geveld met een buikgriep en het is onzeker of hij voldoende hersteld is om van meet af aan te beginnen.

Cambuur-topscorer Michiel Hemmen en tropische verrassing Bartholomew Ogbeche zullen tegen AZ op de bank beginnen. Lodeweges geeft de voorkeur aan Martijn Barto, die een tijd geleden nog de derde keuze was bij de Leeuwarders. De 29-jarige spits heeft zich echter teruggeknokt en hij was in de laatste vijf wedstrijden betrokken bij zes doelpunten (vier goals, twee assists).

Vermoedelijke opstelling SC Cambuur

Leonard Nienhuis; Wout Droste, Ramon Leeuwin, Martijn van de laan, Lucas Bijker; Mohammed El Makrini, Paco van Moorsel, Marcel Ritzmaier; Jody Lukoki, Martijn Barto, Elvis Manu

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner