25.03.2014 11:32

Hoe lang blijft Zorro nog in Nederland?

De linksbuiten speelt tegen Roda JC met een masker op na een breukje in zijn oogkas. (22-3-2014)
De linksbuiten speelt tegen Roda JC met een masker op na een breukje in zijn oogkas. (22-3-2014)

Vanwege een breuk in zijn oogkas speelde Memphis Depay tegen Roda JC met een masker op. Het beïnvloedde zijn spel niet, want Depay was wederom dé uitblinker bij PSV. Hij is daarom Voetbal.com Speler van de Week.

Als twaalfjarig jochie vertrok Depay van Sparta naar de jeugdopleiding van PSV. Nog geen vier jaar later mocht hij zijn debuut maken in de A1 van PSV. Een gouden toekomst leek voor hem weggelegd en dat komt er nu ook uit. Depay maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal, blinkt elke week uit en staat aan het begin van een mooie carrière.

De stap naar het buitenland?

Die maakt Depay voorlopig nog niet. In een openhartig interview in de Voetbal International merkt de vleugelaanvaller op dat hij zichzelf nog niet goed genoeg vindt voor het buitenland. "Het is het iedere keer weer een goed moment om te beseffen wat bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo doet. Hij schiet ballen die ik mis namelijk gewoon wel binnen. Op volle snelheid, met een tegenstander die hem uit balans brengt. Dat wil ik ook kunnen. Die videobeelden leren mij dat ik nog lang geen Cristiano Ronaldo ben", is Depay eerlijk. 

Statistieken

Maar hoe zit dat dan met al die gemiste schoten? Als je veel wedstrijden van PSV kijkt zie je al snel dat Depay van overal schiet. Of het nou binnen de vijf meter is of van dertig meter, ballen gaan richting doel. Toch is het lang niet altijd raak bij de in Moordrecht geboren voetballer. In 28 wedstrijden schoot hij maar liefst 116 keer richting het doel. Een mooi aantal, ware het niet dat 61 schoten niet op doel belanden. Een snelle rekensom leert ons dat 55 schoten wel op doel gingen, waarvan 10 ook daadwerkelijk raak waren.
Als zijn schot-doelpuntpercentage nog hoger wordt eindigt Depay vast nog wel bij Real Madrid, op de plek van Cristiano Ronaldo. Voorlopig kunnen we nog even van hem genieten in de Eredivisie. 

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner