23.03.2014 23:02

Monaco niet voorbij Lille

AS Monaco is er niet in geslaagd de topper in de Franse competitie tegen Lille te winnen. Het duel in Stade Louis II werd zondagavond afgesloten op 1-1. De lachende derde was koploper Paris Saint-Germain. De grootste titelkandidaat heeft nu 10 punten voorsprong op de nummer 2. Lille heeft al 19 punten achterstand en kan een nieuw kampioenschap gevoeglijk vergeten.

Monaco begon goed voor eigen publiek. Na 4 minuten lichtte op het scorebord de 1-0 al op. Dat was te danken aan de Marokkaan Mounir Obbadi, die voorbereidend werk van Valère Germain afrondde. De voorsprong haalde de rust niet. De Belgische aanvaller Divock Origi maakte gelijk. Daar bleef het bij ondanks verwoede pogingen van de Monegasken 3 punten over te houden aan de wedstrijd. De Bulgaar Dimitar Berbatov was het dichtst bij succes met een kopbal, net over.