22.03.2014 21:47

NEC voorkomt nederlaag in blessuretijd

NEC heeft een belangrijk puntje gepakt in de strijd om degradatie. De Nijmegenaren stonden bij rust nog met 2-0 achter tegen sc Heerenveen dankzij doelpunten van Bilal Başaçikoğlu en Alfred Finnbogason, maar Michael Higdon en Sören Rieks voorkwamen in de slotfase ternauwernood een nederlaag.

Beide ploegen startten afwachtend aan de wedstrijd. Zowel Heerenveen als NEC toonden de nodige inzet, maar waren in de eindfase erg slordig. Pas na ruim dertig minuten spelen moest Dennis Gentenaar voor het eerst ingrijpen. De routinier, die wederom de plek innam van de Kalle Johnsson, kon het schot van Rajiv van la Parra met redelijk gemak keren.

Vijf minuten voor rust was het dan raak. Bilal Başaçikoğlu passeerde vanaf de middellijn vier man en schoot vlak voor de zestien meter raak. De vleugelspits scoorde zo zijn derde doelpunt van het seizoen. Nog geen vijf minuten later verdubbelde de thuisploeg de marge. Rajiv van la Parra versierde een strafschop nadat Rens van Eijden hem haakte. Uiteraard was het clubtopscorer Alfred Finnbogason die raak schoot. Hij scoorde zo zijn 48e treffer voor Heerenveen en is daarmee all-time topscorer van de club.

De bezoekers uit Nijmegen zetten na rust alle zeilen bij om nog zicht te krijgen op een gelijkspel. Zo kreeg Sören Rieks een levensgrote kans, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Ook een schot van Danzell Gravenberch, waar doelman Nordfeldt de grootste moeite mee had, trof niet het doel. Toch scoorde NEC de aansluitingstreffer. Michael Higdon draaide knap weg en zag zijn schot hoog in het doel van Nordfeldt belanden. Het was alweer het dertiende doelpunt van de Engelse spits.

De Nijmegenaren roken bloed en gaven alles om nog een puntje te pakken. Dat moesten ze dan wel doen zonder Rens van Eijden, die vlak voor tijd de tweede gele kaart kreeg. In de blessuretijd was het dan toch raak voor NEC. Sören Rieks kreeg de bal heel gelukkig voor zijn voeten en dacht niet na: 2-2. NEC is dankzij dit punt weer een punt uitgelopen op hekkensluiter Roda JC Kerkrade.