22.03.2014 22:36

Ruiz helpt PSV met assist en goal aan overwinning

PSV heeft weer een zege geboekt in de Eredivisie en blijft voorlopig op de tweede plek staan. Door doelpunten van Locadia, Ruiz en Bruma werd het 3-1 tegen Roda JC. Paulissen scoorde voor de uitploeg.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg dan ook genoeg kansen. Het was echter Jürgen Locadia die na veertien minuten de trekker overhaalde. Ji-Sung Park zette goed door en zette de spits alleen voor de keeper. Met een hard en laag schot verschalkte hij Filipo Kurto. De thuisploeg bleef het spel domineren en kreeg grote kansen via Memphis Depay en wederom Locadia. Naarmate de eerste helft vorderde werd Roda JC dreigender. Vooral via Guus Hupperts werd de uitploeg gevaarlijk. De vleugelflitser snelde meerdere malen langs Joshua Brenet en daarvan profiteerde Roda JC één keer. PSV kreeg de voorzet van Hupperts niet goed weg en Paulissen kon profiteren met een bekeken schot: 1-1.

In de tweede helft begon PSV wederom goed. Het was wachten op de tweede voorsprong van de avond en die kwam dan ook. Depay en Locadia stonden aan de basis van de 2-1 van Ruiz, die de bal tegen zich aangeschoten kreeg en zo de tweede Eindhovense treffer kon scoren. Ondanks de voorsprong begon het publiek in Eindhoven zich te morren. Het spel was niet goed en de stand was slechts 2-1. Een kwartier voor tijd snoerde Jeffrey Bruma de critici echter de mond. Uit een corner van Ruiz kopte hij de 3-1 binnen.

Door de overwinning kan PSV opnieuw drie punten bijschrijven en komt het boven Feyenoord, FC Twente en Vitesse uit. De twee eerstgenoemde ploegen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Roda JC ziet NEC een puntje uitlopen en richt zich volledig op de wedstrijd van volgende week: De degradatiekraker tegen RKC Waalwijk.

Door: Jos Boesveld