16.03.2014 16:30

NEC doet zichzelf tekort met gelijkspel

Jakob Jantscher wechselte in der Sommerpause vom niederländischen Absteiger NEC Nijmegen in die Schweiz

NEC is er niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. De Nijmegenaren kwamen in het volgepakte Goffertstadion niet verder dan 2-2 tegen FC Utrecht. Robbin Ruiter voorkwam meerdere malen dat NEC er in de slotfase met de overwinning vandoor ging. Wel draagt NEC de rode lantaarn over aan Roda JC Kerkrade.

De thuisploeg begon fel aan het duel. De eerste kans was dan ook voor Rens van Eijden. De verdediger kopte de bal uit een hoekschop over. Daarna duurde het een tijdje voordat er weer wat gebeurde. Beide ploegen speelden erg compact en gaven weinig ruimte weg. Na twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Dave Bulthuis kopte een vrije trap van Tommy Oar in het doel van Dennis Gentenaar, die de voorkeur kreeg boven Kalle Johnsson.

Nog geen twee minuten later was de stand al weer gelijk. Op bijna identieke wijze kopte clubtopscorer Michael Higdon raak uit een vrije trap van Ryan Koolwijk. Het was al weer het twaalfde doelpunt van de Engelse spits. Dit kwam de wedstrijd ten goede wat leidde tot kansen voor beide teams. Utrecht was de meest gelukkige. Vlak voor rust scoorde Jens Toornstra namelijk de 1-2. De middenvelder gaf een voorzet vanaf rechts, maar doordat Steve de Ridder de bal miste, rolde de bal zomaar in het doel van Gentenaar.

Ook na rust kwam NEC furieus uit de startblokken. De ploeg van trainer Anton Janssen zocht direct de aanval en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Een goede actie van Christoph Hemlein aan de rechterkant van het veld zorgde ervoor dat Jakob Jantscher de bal in het doel van Ruiter kon schuiven. Dit doelpunt gaf NEC hoop. De Nijmegenaren roken bloed en gingen op jacht naar de overwinning, die de ploeg zo goed kan gebruiken. Utrecht hield echter dankzij Robbin Ruiter stand en mocht blij zijn dat het nog een punt overhield aan de confrontatie.

Door: Rijcko Treep