15.03.2014 20:31

Bayern neemt voorschot op titel

Bayern München heeft zaterdag de ongeslagen status in de Bundesliga nog maar eens met een week verlengd. In eigen huis was de koploper met 2-1 te sterk voor Bayer Leverkusen. Door dat resultaat kan 'der Rekordmeister' zich volgende week, in theorie, al kronen tot kampioen van Duitsland.

Mario Mandzukic opende vlak voor rust de score op aangeven van Bastian Schweinsteiger. De man van de assist voor de 1-0 tekende in de 52e minuut zelf voor de 2-0 met een rake vrije trap. Stefan Kiessling deed in blessuretijd iets terug. Arjen Robben speelde de eerste 66 minuten bij Bayern.

De koploper profiteerde door de winst optimaal van het puntenverlies dat nummer 2 Borussia Dortmund leed tegen Borussia Mönchengladbach (2-1). Mochten Dortmund en Schalke 04 volgende week punten verspelen, dan heeft Bayern genoeg aan een zege bij FSV Mainz 05 om de 24e landstitel te vieren.