11.03.2014 22:38

Milan kan Atlético niet verontrusten

Trainer Clarence Seedorf kan zich met AC Milan richten op de competitie in de Serie A. Wellicht is daar het gezichtsverlies dit seizoen nog enigszins te beperken. Het Europese avontuur in de Champions League is voorbij. Atlético Madrid vormde dinsdagavond opnieuw een te hoge hindernis. Na de 0-1 in San Siro stond er ditmaal 4-1 op het scorebord bij het laatste fluitsignaal. Dat was voor de Spanjaarden meer dan genoeg om door te gaan naar de kwartfinales.

Seedorf wees er vooraf op dat Atlético meer was dan Diego Costa. Hij waarschuwde zijn manschappen ook voor David Villa. Die begon op de bank. Van Costa ging wel meteen dreiging uit. Eerst wees hij Nigel de Jong met een overtreding op zijn aanwezigheid, in de 3e minuut opende hij de score met een 'omgekeerde snoekduik'.

De in Brazilië geboren spits, die vorige week tegen Italië zijn debuut maakte als Spaans international, rondde in de lucht met een uitgestrekt been een voorzet van Koke af. Zijn Franse bewaker Adil Rami zag die pure acrobatiek pas veel later op de tv-beelden. De 1-0 maakte van het sprookje van Milan dus al snel een moeilijk verhaal.

Balotelli

De Italianen hadden geen passend antwoord. Slechts Mario Balotelli, op tijd hersteld van een schouderblessure, hield Atlético nog enigszins bezig. De gelijkmaker van Kaka was gelukkig toeval. De Braziliaan kopte via zijn landgenoot Miranda raak. Andrea Poli was de aangever na de eerste fatsoenlijke Milanese aanval.

Nog voor rust nam Atlético opnieuw afstand. Verdiend. De Turkse zwoeger Arda Turan knalde de bal van net buiten de 16 met buitenkant rechts in de kruising. Hij leek het zelf niet te kunnen geloven. Rami gaf zijn schot onbedoeld nog meer effect mee. Raul Garcia was zelfs dicht bij de 3-1. Zijn omhaal ging net naast.

Seedorf moest wel ingrijpen en verving Adel Taarabt na rust door Robinho om voorin meer stootkracht te creëren. Milan ging er even iets offensiever door voetballen, maar gaf tezelfdertijd meer ruimte weg. De dadendrang was van korte duur en nooit verontrustend voor Atlético's Belgische doelman Thibaut Courtois. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en zag dat beloond met nog twee treffers. Garcia had nu wel succes met een krachtige, goed getimede kopbal. Costa gaf het slotakkoord.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner