09.03.2014 16:40

Sparta zakt steeds verder weg

Sparta Rotterdam zakt steeds verder weg in de Jupiler League. De ploeg van trainer Gert Kruys liet zich zondag op het eigen Kasteel verrassen door Jong FC Twente: 0-1. Uit de laatste negen wedstrijden behaalde Sparta slechts 4 punten.

Kristopher Vida maakte kort voor rust het enige doelpunt in Rotterdam. Sparta beëindigde de wedstrijd met tien man, omdat Mimoun Mahi enkele minuten voor tijd de rode kaart kreeg. De club die zo hunkert naar een terugkeer in de eredivisie staat na 30 wedstrijden op de tiende plaats in de Jupiler League, op 15 punten van koploper Willem II.

VVV-Venlo nestelde zich weer op de derde plaats door een simpele zege bij Achilles'29: 0-3. Doe stand was na ruim een half uur al bereikt, door doelpunten van Leon de Kogel (strafschop), Danny Post en Dyon Gijzen.