09.03.2014 16:19

FC Twente lijdt duur puntverlies

FC Twente heeft zichzelf zondag een slechte dienst bewezen. Tegen Go Ahead Eagles verloor de ploeg uit Enschede met 1-0. FC Twente besloot in de slotfase pas te gaan voetballen, maar toen was het al te laat.

Het veldspel van Go Ahead Eagles werkte heel goed in de eerste helft. FC Twente kwam er nauwelijks aan te pas en kon alleen kansen creëren via fouten van de thuisploeg. De eerste echte kans was dan ook voor Go Ahead Eagles. Sjoerd Overgoor zette met een simpele pass Jeffrey Rijsdijk alleen voor de keeper, maar Nick Marsman verkleinde zijn doel goed. Dit deed de keeper na een half uur spelen ook, alleen vergat hij toen zijn benen dicht te doen. Jarchinio Antonia schoot vanuit een onmogelijke hoek richting doel en verbaasde iedereen door de 1-0 te scoren. FC Twente kwam de klap in de eerste helft niet meer te boven en bracht heel weinig.

In de tweede helft liep het echter ook niet als een geoliede machine. Go Ahead Eagles kon makkelijk stand houden tegen het voorspelbare spel van FC Twente. De hoogtepunten uit de tweede helft bestonden vooral uit afstandsschoten en twee blessures na een luchtduel. FC Twente wisselde na een uur spelen, waardoor het weer in het gebruikelijke systeem kon gaan voetballen. Ook dit had niet het gewenste effect, alhoewel de fans in Deventer het waarschijnlijk wel spannend genoeg vonden.

Door de verliesbeurt lijdt FC Twente duur puntverlies in strijd om de tweede plek en de titel. Vitesse won zaterdagavond wel, waardoor de Arnhemmers naar plek twee kruipen. Go Ahead Eagles kan de weg naar boven opzoeken en blijft voorlopig bovenin de gevarenzone. 

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner