08.03.2014 21:35

SC Heerenveen wint met duidelijke cijfers

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion zonder al te veel moeite afgerekend met PEC Zwolle. De Friezen hadden gedurende de hele wedstrijd het betere van het spel en dat drukte het team van Marco van Basten in de score uit: 3-0.

Het duurde lang voordat de wedstrijd los kwam in het Abe Lenstra Stadion. Tien minuten voor rust begon het leuk te worden in Heerenveen. Eerst kreeg Giovanni Hiwat een kans om de openingstreffer te maken, maar het lukte de buitenspeler niet om de bal langs Kristoffer Nordfeldt te punteren. Aan de andere kant was het even later wel raak. Met een prachtige bal bereikte Hakim Ziyech Bilal Başaçikoğlu, die eerst de verdediging van zich afschudde en vervolgens de bal koelbloedig naast Kevin Begois schoof.

Waar het in de eerste helft lang duurde voordat het leuk werd, was de tweede helft vanaf de eerste minuut enerverend. De thuisploeg kwam in het tweede bedrijf uitstekend uit de startblokken en dat leverden de Friezen via Başaçikoğlu en Van den Berg goede kansen op. Het duurde tot de 68e minuut voordat de 2-0 op het scorebord kwam: met een fantastisch schot uit de draai liet Rajiv van La Parra Begois kansloos en verdubbelde hij namens sc Heerenveen de score.

De honger naar doelpunten was aan Friese zijde echter nog niet gestild. De thuisploeg bleef kansen creëren en dat leverde via Alfreð Finnbogason het volgende doelpunt op. De IJslander, die zijn 23e doelpunt van het seizoen maakte, snelde op aangeven van Van La Parra langs Begois en schoot de bal vervolgens in het lege doel.

Door de overwinning komt het team van Marco van Basten op 43 punten en staat het stevig op de 6e plaats. De Friezen kunnen echter ook omhoog kijken: het gat met PSV (1 punt) en Feyenoord (2 punten) is niet groot meer. PEC Zwolle blijft ondanks de nederlaag 8e staan, maar directe concurrent FC Groningen kan de Zwolse club dit weekend passeren.

Door: Vincent Houttuin