05.03.2014 15:16

Getergde Lucas Piazón wil zich terugvechten

Lucias Piazón was tijdens de eerste seizoenshelft één van de sterkhouders van Vitesse. In de tweede seizoenshelft kent de Braziliaan echter een fikse terugslag. De laatste tijd is de Chelsea-huurling zelfs reserve bij de Arnhemmers.

Lucas Piazón moest het afgelopen weekend voor de tweede keer op rij doen met een plek op de bank bij Vitesse. Hij mocht 25 minuten voor tijd invallen. "Ik ben verantwoordelijk gehouden voor de wedstrijden die we hebben verloren", vertelt de geprikkelde Braziliaanse aan Voetbal International. "Geen probleem, iemand moet het op zich nemen. Het team won vijf duels op rij niet en toen werd ik gewisseld. Alleen ik." 

Vorige week kreeg de Braziliaan bezoek van Alexandre Gallo. De coach van de Braziliaanse beloftenploeg is bezig een selectie te formeren voor het befaamde jeugdtoernooi in Toulon van komende zomer en de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Ondanks het feit dat Lucas Piazón het momenteel moeilijk heeft bij Vitesse, wordt hij in zijn thuisland nog steeds gezien als een groot talent. "We hebben gesproken over de Spelen", aldus Lucas Piazón. "Het was een goed gesprek, ze volgen me vanuit Brazilië. Of ik daadwerkelijk Rio haal? Misschien, maar dan moet ik wel eerst meer gaan spelen bij Vitesse."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner