05.03.2014 12:00

John: "Vertrek Van Marwijk pijnlijk"

De carrière van Ola John lijkt, net als die van broer Collins, in een slop te raken. John dacht met zijn overstap naar Hamburger SV weer een stap vooruit gemaakt te hebben, maar een plek op de tribune lonkt voor John.

Ruim een jaar geleden maakte de vleugelaanvaller zijn debuut voor het grote Oranje tegen Italië. Nu is de 21-jarige buitenspeler maar wat blij dat hij überhaupt weer bij de selectie van Jong Oranje zit, dat woensdagavond tegen Jong Israël oefent. 

De nieuwe trainer Mirko Slomka had John afgelopen weekend niet eens nodig op de reservebank. Dus keek hij thuis toe hoe HSV opnieuw verloor. Werder Bremen was met 1-0 te sterk. De winterse overstap van Portugal naar Duitsland had speelminuten moeten opleveren. Maar daar komt weinig van terecht.

"Het vertrek van Bert van Marwijk was pijnlijk voor me", zegt John die een overstap naar Ajax in de winterstop zag afketsen. "Hij heeft mij gehaald. Onder hem heb ik vier keer kunnen spelen. Nu dus niet meer. Nee, uitleg van de nieuwe trainer krijg ik niet. De selectie staat gewoon op een briefje dat in de kleedkamer hangt", aldus John tegen het AD.

Technisch directeur Oliver Kreuzer liet deze week in het Duitse dagblad Bild doodleuk optekenen dat hij veel meer had verwacht van de aanvaller. "We spelen degradatievoetbal. Dat past niet bij mijn speelstijl, maar ik moet knokken. Zo veel mogelijk spelen, sterker worden. Normaal gesproken ga ik in de zomer terug naar Benfica."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner