05.03.2014 09:30

Bakkali lijkt WK te kunnen vergeten

Zakaria Bakkali hoeft niet te rekenen op deelname aan het WK in Brazilië. De vleugelaanvaller van PSV werd niet geselecteerd voor het oefenduel tegen Ivoorkust en ziet hoogstwaarschijnlijk ook het WK aan zich voorbij gaan.

"Hij is er ook nog niet klaar voor en zal zich eerst weer bij PSV moeten bewijzen. Hij is pas 18 en heeft nog alle tijd”, vindt de Belgische oud-international Marc Degryse, die tegenwoordig actief is als voetbalanalyticus. Bakkali werd eind vorig jaar enigszins gedwongen een keuze te maken tussen België en Marokko. De invalbeurt van dertien minuten tegen Wales maakte hem definitief een Rode Duivel vanwege het officiële karakter van de interland.

De huidige ontwikkelingen lijken erop te wijzen dat die invalbeurt vooral politieke redenen had en dat Bakkali nooit serieus in beeld is geweest voor het WK. "Er was toen wel een hype in België om hem en Januzaj ervan te overtuigen voor de Rode Duivels te gaan voetballen”, erkent Degryse tegen De Telegraaf. "Maar je moet niet vergeten dat Bakkali net ook een fameuze seizoenstart achter de rug had. Dat niveau heeft hij alleen niet vast kunnen houden.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner