03.03.2014 09:51

Veltman nuanceert klassieker

Joël Veltman viert zijn winnende treffer tijdens Feyenoord - Ajax. (3-2-2014)
Joël Veltman viert zijn winnende treffer tijdens Feyenoord - Ajax. (3-2-2014)

Joël Veltman scoorde zondagmiddag de winnende tijdens de klassieker, maar men had het na afloop vooral over de 'elleboogstoot' die hij ontving van Graziano Pellè. Al valt dat volgens Veltman allemaal wel mee.

"Ik heb de beelden net gezien. Hij ging wel onnodig met zijn elleboog naar mijn hoofd, maar het was niet heel erg. Ik voelde het licht. Het was niet pijnlijk.” De verdediger van Ajax was ook kritisch op zichzelf. "Het was dom om tijdens het juichen mijn hand achter mijn oor te houden. Het kwam, denk ik, doordat het een droom was om hier te scoren en ik emotioneel reageerde op mijn eerste goal in de Eredivisie."

"Ik heb nu eigenlijk al spijt, want het was een beetje uitlokken. Luc Castaignos deed het door zijn vinger tegen zijn lip te houden en ik deed het nu ook. Onnodig, want de 1-2 was al revanche genoeg voor alles wat ze riepen. En voor hetzelfde geld was het publiek weer vol achter Feyenoord gaan staan. Je weet het niet”, aldus Veltman in gesprek met De Telegraaf.

Het was een les voor Veltman: "Je moet een doelpunt gewoon met je team vieren, bij elkaar zijn en een beetje van de kant weg blijven, want anders krijg je van alles naar je hoofd. Ik zag ze zelfs een flesje Flügel gooien. Als die vol was, kon ik proosten …”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner