02.03.2014 16:30

FC Groningen en Cambuur in evenwicht

Elvis Manu en Hans Hateboer in duel tijdens de wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Groningen (02-03-2014).

In de Euroborg te Groningen bleef het tot de laatste seconde spannend tussen FC Groningen en SC Cambuur. Een winnaar kwam er echter niet. Dankzij doelpunten van Tjaronn Chery en Elvis Manu, die een penalty benutte, eindigde het duel in 1-1.

In de openingsminuten lieten beide elftallen zich aanvallend gelden. Vooral FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. Zowel Género Zeefuik als Tjaronn Chery was dicht bij een doelpunt maar gescoord werd er niet. Daarna nam SC Cambuur langzamerhand het heft in handen. De bezoekers werden sterker en kregen enkele goede mogelijkheden op een goal. Met name een kans voor Ramon Leeuwin was groot, maar de verdediger zag zijn kopbal worden gekeerd door FC Groningen-doelman Marco Bizot.

De laatste tien minuten voor rust was de thuisploeg duidelijk de betere. Plots creëerden de Groningers enkele goede kansen. Zo schoot Michael de Leeuw op de paal en was Chery middels een prima vrije trap dicht bij een doelpunt. Goals bleven in de eerste helft evenwel uit en dus gingen beide ploegen met een gelijke stand rusten.

Vijf minuten na de hervatting opende FC Groningen de score. Filip Kostić snelde er aan de linkerflank vandoor en gaf een prima lage voorzet op Chery. Hij kon de bal vervolgens van dichtbij in het doel werken. SC Cambuur ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Twee keer stond de lat een treffer van de bezoekers in de weg. Het waren Marcel Ritzmaier, een knappe inzet met buitenkant links, en Jody Lukoki die het aluminium raakten.

Toch viel een kwartier voor het einde de gelijkmaker voor Cambuur. Het team uit Leeuwarden had er een strafschop voor nodig. Johan Kappelhof ging net binnen zijn eigen strafschopgebied duidelijk met de hand naar de bal en dus floot scheidsrechter Kevin Blom voor een penalty. Ondanks het feit dat er van alles op het veld werd gegooid door het thuispubliek, bleef Elvis Manu kalm en benutte hij de strafschop feilloos. In de boeiende slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning maar gescoord werd er niet meer in de Euroborg.

Met het gelijke spel, een terechte afspiegeling van de verhoudingen zondagmiddag, schieten FC Groningen en SC Cambuur weinig op. Het verschil tussen de teams blijft drie punten. Ook blijven de clubs in de middenmoot hangen. Met name de bezoekers zien de concurrenten onderin dichterbij komen.

Door: Roel Egberts