26.02.2014 23:17

Sneijder: "Dik verdiend gelijkspel"

Middenvelder Wesley Sneijder van Galatasaray sprak woensdagavond na de thuiswedstrijd tegen Chelsea in de Champions League van een verdiend gelijkspel (1-1). "We hadden in elk geval meer balbezit", zei de voormalige Ajacied tegen de NOS.

Over zijn eigen rol, vaak hangend aan de linkerkant, had Sneijder gemengde gevoelens. "Ik had op die positie een beetje vrije rol", legde hij uit. "Dat is leuk als je vaak aan de bal komt. Nu was het niet zo leuk. Vooral in de eerste helft ging bijna alles bij ons over rechts. Natuurlijk hebben we daarover in de rust gesproken. In de tweede helft kwam ik ook wel wat meer aan de bal. Maar we zouden nog veel meer de wisselpass moeten gebruiken."

Sneijder benadrukte dat hij zich goed en fit voelde. "Ik speel nu in dienst van de ploeg. Bij balverlies val ik terug in mijn positie. Daar valt nu volgens mij niets meer op aan te merken. Ik hoop wel dat ik tijdens de return tegen Chelsea nog wat meer in het spel word betrokken."

Assistent-bondscoach Danny Blind was woensdagavond bij het duel in Turkije aanwezig. Oranje speelt op 5 maart een oefeninterland tegen Frankrijk in Parijs. Sneijder zit in de voorselectie van Oranje. "Het is nog even spannend, ja", doelde Sneijder op de eindselectie van bondscoach Louis van Gaal. "Ik heb Danny wel even gesproken hier, maar daarover hebben we het verder niet gehad."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner