26.02.2014 22:30

Galatasaray en Chelsea inspireren niet met gelijkspel

Chedjou maakt de gelijkmaker tijdens de Champions League wedstrijd Galatasaray - Chelsea (26-02-2014)

Alles is nog mogelijk in de return van Galatasaray - Chelsea. In een niet al te spectaculair duel in de achtste finale van de Champions League hielden beide ploegen elkaar in Istanbul in evenwicht: 1-1.

Galatasaray riep het onheil al vroeg in de wedstrijd over zich af. De Turkse defensie verloor linksback Azpilicueta uit het oog en hij had alle tijd om Fernando Torres in stelling te brengen. De Spaanse spits bleef rustig en tikte de bal eenvoudig achter doelman Fernando Muslera. Het doelpunt van Torres was ook het enige hoogtepunt uit de eerste helft.

De thuisploeg meldde zich wel op de helft van de tegenstander, maar de Turken misten de creativiteit om een gaatje in de defensie van Chelsea te vinden. Ook Wesley Sneijder, die vanaf links speelde, kwam nauwelijks in het verhaal voor. Chelsea probeerde te profiteren vanuit de omschakeling en zorgde daarmee ook voor een paar dreigende situaties. Als de ploeg van José Mourinho daar iets nauwkeuriger mee om was gesprongen, had het de score voor rust kunnen verdubbelen.

Galatasaray kwam goed uit de kleedkamers en drong meer aan. Grote kansen leverde dat nog niet op, terwijl Muslera nog wel de 0-2 moest voorkomen met een goede reflex op een schot van Torres. Vanaf dat moment begonnen de Turken wel kansen te creëren. De beste mogelijkheid was voor İnan Selçuk, die de bal op de paal werkte. Niet veel later kon de thuisploeg alsnog juichen. Vanuit een hoekschop van Sneijder wist Aurelien Chedjou aan de aandacht van Chelsea te ontsnappen en kon zo de gelijkmaker tegen de touwen werken.

De Turken wilden meer dan de 1-1 en dat resulteerde, zoals de hele tweede helft al het geval was, in eenrichtingsverkeer naar het doel van de bezoekers. De Turken waren echter niet in staat om Chelsea echt te doen wankelen, want de Londenaren stonden gegroepeerd te verdedigen en daar was geen doorkomen aan voor Galatasaray. De grootste mogelijkheid was nog voor Alex Telles, die met een afstandsschot Petr Cech tot het uiterste dwong.

Dinsdag 18 maart bepalen beide ploegen wie verder gaat naar de kwartfinale. Dan staan Chelsea en Galatasaray tegenover elkaar op Stamford Bridge.

Door: Steven Koelma