25.02.2014 22:45

Zwak United bij Olympiakos kopje onder

Zure gezichten bij Manchester United na het openingsdoelpunt van Olympiakos in de achtste finale van de Champions League. (25-02-2014)
Zure gezichten bij Manchester United na het openingsdoelpunt van Olympiakos in de achtste finale van de Champions League. (25-02-2014)

Manchester United staat op de rand van uitschakeling in de Champions League. De kwakkelende Engelse grootmacht verloor dinsdagavond kansloos met 2-0 bij Olympiakos Piraeus, dat op alle fronten beter was.

Bij de bezoekers begonnen Wayne Rooney en Robin van Persie, zaterdag in het duel met Crystal Palace beiden nog trefzeker, in de punt van de aanval. Het koningskoppel was in de Griekse hoofdstad Athene echter onzichtbaar en haalde net als de negen overige United-spelers niet het gewenste niveau.

Waar de Engelsen grossierden in foute passes, wisten de spelers van Olympiakos elkaar wel eenvoudig te vinden. De treffer van Alejandro Domínguez na 38 minuten spelen was daarom verdiend, al kwam er wel wat geluk bij kijken. De Argentijn veranderde een droge knal van Ioannis Maniatis van richting en liet doelman David de Gea daardoor volstrekt kansloos. Het was het hoogtepunt van een verder matige eerste helft, waarin kansen schaars waren.

Ook na de theepauze bleef Olympiakos de bovenliggende partij. United probeerde het wel, maar miste creativiteit om het de tegenstander echt lastig te maken. Joel Campbell liet zien wél over die klasse te beschikken. De Costa Ricaan passeerde na ruim een uur spelen Michael Carrick en krulde het leder vervolgens fraai tegen de touwen: 2-0.

In het restant van de wedstrijd ging United op zoek naar de gewenste uitgoal, maar ook met invallers Shinji Kagawa en Danny Welbeck lukte het de ploeg maar niet om gevaarlijk te worden. Slechts eenmaal kreeg het een enorme kans op de aansluitingstreffer, maar die was niet besteed aan Van Persie. De Nederlander nam een voorzet van Chris Smalling prima aan, maar schoot daarna vanaf tien meter wild over. Door die misser bleef het bij 2-0 en verloor United voor het eerst in de geschiedenis van Olympiakos. 

Door: Joep van Run

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner