25.02.2014 19:57

Borussia Dortmund met één been in kwartfinale

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een stevige optie genomen op een plaats bij de laatste acht van de Champions League. De finalist van vorig seizoen won in Rusland met 4-2 van Zenit St. Petersburg, dat vooral in verdedigend opzicht een zwakke indruk maakte.

Al na vijf minuten spelen stonden de Duitsers met één been in de kwartfinale. Door doelpunten van Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus was de wedstrijd na enkele minuten al gespeeld. In de tweede helft wist Zenit weliswaar nog twee keer het net te vinden. Maar Robert Lewandowski zorgde met twee doelpunten voor de comfortabele 2-4 eindstand.

De return op 19 maart in het eigen Signal Iduna Park mag geen probleem meer zijn voor de nummer 3 van Duitsland.